رشته های تحصیلی

 
مهندسی مکانیک بیوسیستم
شاخه­ ای از علوم مهندسی مکانیک است که در خدمت علوم مرتبط با ماشین­های کشاورزی و انرژی­های نو می­باشد. این رشته، یکی از جامع­ترین رشته‌های مهندسی محسوب می‌شود که تلفیقی از مهندسی مکانیک، مهندسی برق، مهندسی مواد و کلیاتی از مهندسی کشاورزی می‌باشد. هدف رشته مهندسی مکانیک بیوسیستم تأمین و تربیت نیروی انسانی متخصص و متعهد به منظور انجام امور فنی مرتبط با کشاورزی است. این امور شامل طراحی، تولید ماشین‌های کشاورزی، بررسی سازگاری ماشین‌های وارداتی و آموزش امور فنی به تعمیرکاران و حتی صاحبان ماشین‌های گوناگون و بکارگیری انرژی­های نو از قبیل انرژی باد، انرژی خورشید و انرژی آب است. این رشته تا پیش از آزمون سراسری کنکور سال 93 تحت عنوان «مکانیک ماشین­های کشاورزی» شناخته می­شد، اما از سال 93 به بعد به نام «مهندسی مکانیک بیوسیستم» با سه گرایش طراحی ماشین­های کشاورزی، انرژی­های تجدیدپذیر، فناوری پس از برداشت تغییر کرد.
تعریف و هدف رشته:

تامین نیروی انسانی متخصص در رشته مهندسی مکانیک بیوسیستم به منظور طراحی، ساخت و تولید ماشینهای کشاورزی، توسعه کشاورزی دقیق و فناوری پس از برداشت در صنعت کشاورزی و غذایی لازم است. هدف از برگزاری این دوره تربیت متخصصینی است که با یادگیری علوم و فنون لازم بتوانند در کارخانه­ های ساخت تراکتور و ماشین های کشاورزی، ساخت، تحقیق و توسعه در زمینه­ های ماشین­های فرآوری محصولات غذایی و کارخانه­ های صنایع غذایی فعالیت نمایند.

توانایی فارغ التحصیلان – خوشه طراحی ماشینهای کشاورزی:
1- به عنوان کارشناس متخصص در طراحی ماشینهای کشاورزی و تراکتور در کارخانه ­ها.
2- به عنوان کارشناس ماشین جهت مدیریت تجهیزات در کشت و صنعت­ها و دیگر مراکز.

 
 
مهندسی ماشینهای صنایع غذایی
تعریف رشته:

این رشته حاوی مجموعه ­ای از علوم و فنون در زمینه طراحی، ساخت و تولید ماشینها و تجهیزات و سامانه­ های مرتبط با کارخانه­ های صنایع غذایی می­ باشد.

هدف از این رشته:
هدف از این رشته تربیت متخصصینی است که با یادگیری علوم لازم، بتوانند به امور مربوط به ساخت و توسعه ماشینها و کارخانه­ های صنایع غذایی و فرآوری محصولات کشاورزی بپردازند.

نقش و توانایی فارغ التحصیلان:
1- به عنوان کارشناس متخصص در طراحی تجهیزات و ماشین های فرآوری صنایع غذایی.
2-به عنوان مسئول فنی خطوط و کارخانه­ های صنایع غذایی.
3- کارشناس متخصص برای کمک در امر برنامه­ ریزی، طراحی دستگاه­ها و خطوط تولید سامانه ­های صنایع غذایی.

ضرورت ایجاد رشته مهندسی ماشینهای صنایع غذایی
بخش صنعت نیازمند متخصصینی است که با به کارگیری علوم پایه مهندسی مانند مکانیک سیالات، ترمودینامیک، مقاومت مصالح، انتقال حرارت و جرم، خواص مهندسی مواد و کسب دانش و تئوری لازم در بررسی رفتار و ساختار مکانیکی، حرارتی و شیمیایی بافت مواد غذایی و کشاورزی بتوانند کارایی لازم را در جهت طراحی و بهینه سازی، شبیه سازی و تعمیر و نگه­داری ماشینهای صنایع غذایی کسب نمایند.